Popularitet
Stigande ordning
20 per sida

Artiklar 1 till 20 av totalt 21

Sida:
  1. 1
  2. 2
Popularitet
Stigande ordning
20 per sida

Artiklar 1 till 20 av totalt 21

Sida:
  1. 1
  2. 2

Stålvigselringar

Historiskt fick kvinnan yttterligare en ring av mannen vid vigseln som skulle ersätta förlovningsringen. I dagens moderna sammhälle är det väl inte mer än rätt att bägge makar oavsett kön får en vigselring vid vigseln. Idag kompletterar vi dessutom förlovningsringen med en vigselring. Det är därför viktigt att man väljer en förlovningsring som passar bra ihop med förlovningsringen. Tänk noga igenom höjd och bredd så vigselring och förlovningsring matchar varandra. Traditionsenligt så har vigselringen varitt släta guldringar, men idag väljer många en så kallad alliansring, där ringen även innefattar stenar. Diamanter är vanligast, men det förekommer även till exempel cubic zirconia.

I Sverige bärs vigselringen vanligtvis på den vänstra handens ringfinger. Anledningen till att bära vigselringen på vänster ringfinger kommer från det antika Egyptien där man menade att det gick en ven från vänster ringfinger direkt till hjärtat där själen satt. (Vi moderna människor vet ju att alla vener går till hjärtat.)  Traditionen vandrade vidare genom Grekland och via Romarriket upp till våra breddgrader och lever kvar än idag.

Människan har i alla tider som man kunnat bearbeta stål tillverkat smycken i stål. Framförallt ringar i stål har funnits i alla tider. En stålring framhäver styrka och handlingskraft.

Hedbergs Guld har vigselringar från Schalins, Flemming Uziel och Guldbolaget. Det finns minst en ring för alla smaker!