Popularitet
Stigande ordning
20 per sida

Artiklar 1 till 20 av totalt 27

Sida:
  1. 1
  2. 2
Popularitet
Stigande ordning
20 per sida

Artiklar 1 till 20 av totalt 27

Sida:
  1. 1
  2. 2

Silvervigselringar

Historiskt fick kvinnan yttterligare en ring av mannen vid vigseln som skulle ersätta förlovningsringen. I dagens moderna sammhälle är det väl inte mer än rätt att bägge makar oavsett kön får en vigselring vid vigseln. Idag kompletterar vi dessutom förlovningsringen med en vigselring. Det är därför viktigt att man väljer en förlovningsring som passar bra ihop med förlovningsringen. Tänk noga igenom höjd och bredd så vigselring och förlovningsring matchar varandra. Traditionsenligt så har vigselringen varitt släta guldringar, men idag väljer många en så kallad alliansring, där ringen även innefattar stenar. Diamanter är vanligast, men det förekommer även till exempel cubic zirconia.

I Sverige bärs vigselringen vanligtvis på den vänstra handens ringfinger. Anledningen till att bära vigselringen på vänster ringfinger kommer från det antika Egyptien där man menade att det gick en ven från vänster ringfinger direkt till hjärtat där själen satt. (Vi moderna människor vet ju att alla vener går till hjärtat.)  Traditionen vandrade vidare genom Grekland och via Romarriket upp till våra breddgrader och lever kvar än idag.

Visste du att vi vissa historiska kulturer värderades silver högre än guld! Vigselringar i silver är ett billigare alternativ till vitguld. Tänk bara på att en silverring inte är lika reptålig som vigselring i vitguld. 

Hedbergs Guld har ett stort utbud av vigselringar i silver och i flera olika former. Vi har vigselringar från Schalins, Flemming Uziel och Guldbolaget. Det finns minst en ring för alla smaker!