Popularitet
Stigande ordning
20 per sida

Artiklar 1 till 20 av totalt 357

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Popularitet
Stigande ordning
20 per sida

Artiklar 1 till 20 av totalt 357

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Diamantförlovningsringar

Förlovning, eller trolovning som det kallades förr i tiden, är ett romantiskt löfte mellan 2 personer om att ingå i äktenskap. Den ursprungliga idén med förlovningen var ett löfte paret emellan om ett framtida giftemål inom en ettårs period, men även för att man skulle hinna lära känna varandra inför det stundande bröllopet. Idag betyder en förlovning framförallt att man talar om att man älskar varandra och för alltid hör ihop.

Som en bekräftelse på förlovningen byter man enligt svensk tradition ringar med varandra. Ringen bärs vanligtvis på vänsterhands ringfinger och i ringen graverar man till exempel in sin respektives namn och datumet man förlovade sig. Hos Hedbergs Guld hittar du förlovningsringar i guld, titan, stål eller silver från varumärken som Diamondo, Flemming Uziel, Schalins, Guldbolaget eller vårt egna och prisvärda Hedbergs Collection. Vi har något för alla smaker!

I Sverige har det länge varit tradition att köpa släta eller mönstrade guldringar när man förlovar sig. I till exempel USA ser traditionen något annorlunda ut med lyxiga enstensringar och diamantförlovningsringar. Den trenden växer sig allt starkare även i Sverige där diamantringar och enstensringar (solitärringar) blir populärare som förlovningsringar.